Tiedema zet mobiel ketelhuis in bij drogen Fries Museum

april 17, 2012
admin

Tiedema zet een mobiel ketelhuis in bij drogen Fries Museum 08-02-2012
Specialist in droogtechniek en lekdetectie, Tiedema Droogtechniek uit Sneek, heeft een nieuwe activiteit aan haar dienstverlening toegevoegd: de verhuur van mobiele ketelhuizen die tijdens bouw- en renovatieprojecten op de vloerverwarming worden aangesloten. Deze even slimme als innovatieve oplossing beperkt zowel de droog- en(af)bouwtijd als de energiekosten. De eerste mobiele cv-ketel is onlangs in gebruik genomen bij de nieuwbouw van het Fries Museum in hartje Leeuwarden.

Tiedema staat al langer te boek als een onderneming die voorop loopt in haar vakgebied: het leveren van advies, diensten en installaties op het gebied van lekdetectie, droog- en verwarmingstechniek. Dat dankt de onderneming niet alleen aan het uitgebreide assortiment aan drogers en heaters (ruim 500 exemplaren), maar vooral ook aan de door de jaren heen opgebouwde expertise en het vermogen om met klanten mee te denken.

Zo kwam Tiedema vorig jaar met een aanpassing van de oliegestookte heaters die resulteerde in een beperking van de stookkosten met maar liefst 40%. Ook bij het opsporen van lekkages maakt de onderneming gebruik van de modernste technieken waaronder endoscopie en het werken met infrarood-camera’s en kleurstofdetectie.

30 tot 700 kW

De aanschaf van mobiele cv-ketels is ook het resultaat van meedenken met de klant. De in een container geplaatste mobiele cv-ketel kan op elk (groter) nieuwbouw- en renovatieproject worden geplaatst en – via goed geïsoleerde en gewapende leidingen – worden aangesloten op de vloerverwarming.

Deze lagere temperatuurverwarming zorgt niet alleen voor het beter en sneller drogen van de vloer, zodat er eerder met de afbouw kan worden gestart, maar ook voor een optimaal werkklimaat en aanzienlijk lager energieverbruik. “De installaties zijn ideaal voor de grotere en langdurige nieuwbouw- en renovatieprojecten”, volgens eigenaar Rein Tiedema die drie mobiele installaties heeft aangeschaft, goed voor vermogens van 30 kWh tot 700 kW.

Tegen verdrukking in

Tiedema heeft de wind sowieso in de zeilen. Tegen de verdrukking in groeide het bedrijf het afgelopen jaar zowel in omzet, werknemers als vestigingen. Om klanten in het oosten en midden van het land beter te kunnen bedienen, werd vorig jaar een tweede vestiging in Zwolle geopend, na nieuwbouw in Sneek. De onderneming rekent aannemers, installatiebedrijven en verzekeraars tot haar groeiende klantenkring. Het werkgebied ligt boven de lijn Amsterdam – Arnhem. Komend jaar verwacht Tiedema een verdere groei van de activiteiten, waarbij advies en service een steeds belangrijker rol spelen.