Luchtdichtheidsmeting / Blowerdoortest

Home » Luchtdichtheidsmeting / Blowerdoortest

blowerdoor (2)Hoe luchtdicht is een pand precies?

Hoe goed een woning of gebouw ook geïsoleerd is, door een scheur of spleet ontsnapt altijd lucht. En dus warmte. Omgekeerd kan kou en vocht ook het pand binnendringen. Luchtdichtheid is dus belangrijk voor de energiezuinigheid en het binnenklimaat. Maar hoe luchtdicht is een pand precies? Tiedema brengt ’t gedetailleerd voor u in kaart met een luchtdichtheidsmeting.

Luchtdichtheidsmeting/blowerdoortest laten uitvoeren?
Bel: 0515-460099 of stuur een email naar info@tiedema.nl

 

 

Hoeveel lucht gaat erin of uit? (QV10-Waarde)blowerdoor

Met een luchtdichtheidsmeting berekenen we de qv10-waarde van uw woning of gebouw. Dit is een maat voor de hoeveelheid lucht die er ontsnapt − of juist binnendringt − door de buitenschil van het pand. De qv10-waarde is bij nieuwbouw belangrijk om al voor de oplevering vast te stellen of het pand voldoet aan de wettelijk voorgeschreven luchtdichtheidsnorm. Bij renovatie is de qv10-waarde belangrijk om te beslissen over energiebesparende aanpassingen, bijvoorbeeld isolatie of ventilatie.

Zo werkt de luchtdichtheidsmeting

Tijdens de luchtdichtheidsmeting, ook wel blowerdoortest genoemd, sluiten we alle ramen, deuren en ventilatieopeningen. We vervangen tijdelijk één deur door een zogenoemde blowerdoor. Hierin zit een ventilator en computergestuurde meetapparatuur voor luchtstroming. De ventilator zorgt voor een over- of onderdruk in het pand. De apparatuur meet de hoeveelheid ontsnappende of juist binnendringende lucht en berekent de exacte qv10-waarde. Tochtkieren en -gaten detecteren we feilloos met een thermografische camera of rookstiften.

Wanneer een luchtdichtheidsmeting?

• tijdens nieuwbouw: signaleren van een te hoge qv10-waarde
• tijdens renovatie: beslissen over energiebesparing
• voor het aanvragen van een passiefhuis-certificaat
• voor het bepalen van een energielabel

Experts in luchtdichtheidsmetingen

Tiedema is een veelgevraagd expert in detectie van installatietechniek. Niet voor niets doen grote verzekeraars, bouwbedrijven en woningcorporaties een beroep op onze vakkennis. Voor luchtdichtheidsmetingen bezitten wij de modernste apparatuur. Onze meetspecialisten zijn uitstekend getraind en allen gecertificeerd als thermograaf.

Tiedema verricht luchtdichtheidsmetingen voor:

• bouwbedrijven
• woningcorporaties
• verzekeringsmaatschappijen
• particuliere woningbezitters